18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΘ. Καραΐσκος: Δεν γνωρίζουμε πόσα τεστ γίνονται στο αεροδρόμιο, μας λένε από...

Θ. Καραΐσκος: Δεν γνωρίζουμε πόσα τεστ γίνονται στο αεροδρόμιο, μας λένε από κανένα έως 250!

αναδημοσίευση κειμένου από την ΗΜΕΡΑ

karaiskosΠαρέμβαση στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Καραΐσκος, ζητώντας να μάθει από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες πόσες προσλήψεις γιατρών έγιναν στο ΓΝΖ και ποιος είναι αρμόδιος για τον αριθμό των τεστ που γίνονται στο αεροδρόμιο Ζακύνθου.

Ο κ. Καραΐσκος επισημαίνει με δηλώσεις του στην «ΗΜΕΡΑ» ότι οι αντιπεριφερειάρχες του απάντησαν πως αφενός προσλήφθηκε μόνο ένας γιατρός και αφετέρου, πως στο αεροδρόμιο ο αριθμός των ελέγχων ποικίλει ανάλογα με τα στοιχεία της ειδικής πλατφόρμας και μπορεί να γίνονται από κανένα έως 250 τεστ ημερησίως. Πιο αναλυτικά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρει: «Όταν έθεσα αυτή την ερώτηση για τις προσλήψεις στο Π.Σ. θέλησαν να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι τρεις γιατροί – να μας πουν ονόματα και πότε προσελήφθησαν. Εκείνη την ώρα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για τη Δημόσια Υγεία ο κ. Ζορμπάς είπε ότι «έχουμε δυο συν μια πρόσληψη» και ότι αυτό σημαίνει ότι δυο γιατροί υπάρχουν και πως ο ένας προσελήφθη. Κατά συνέπεια, βγαίνουν επίσημες ανακοινώσεις με νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το παραδέχεται ο κ. Ζορμπάς ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Για τα τεστ στο αεροδρόμιο ο κ. Καραΐσκος αναφέρει: «Ρώτησα ποιος είναι αυτός που ελέγχει τον αριθμό των τεστ. Μου απάντησε ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ότι αυτός ο αριθμός δεν είναι συγκεκριμένος ούτε απόλυτος. Αλλά έχει σχέση με τον αλγόριθμο – με την πλατφόρμα όπως την ονόμασε – η οποία κρίνει πόσοι θα είναι αυτοί που θα ελεγχθούν και αυτό όπως είπε μπορεί να είναι από καθόλου έως 250. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εξήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς. Το ζήτημα είναι πως θα εξασφαλίσουμε αυτό που είναι απαραίτητο για όλους, δηλαδή την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών και αφετέρου την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στο νησί η οποία έχει σχέση με τον τουρισμό. Αν ο τουρισμός δεν πηγαίνει καλά, αν υπάρχουν πολλά κρούσματα προφανώς δεν θα είναι τα πράγματα όπως πρέπει. Επίσης, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση, επειδή άκουσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ραγκούση και τον Βουλευτή τον κ. Ακτύπη να λένε ότι αυτά τα τεστ που γίνονται στο αεροδρόμιο πηγαίνουν στην Αθήνα για να βγουν τα αποτελέσματα, ενώ ήδη τώρα έχουμε δυο μοριακούς αναλυτές στο νοσοκομείο. Αφού σε 45 λεπτά μπορεί να γίνει έλεγχος γιατί θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 μέρες να βγει το αποτέλεσμα από την Αθήνα»;

Σημ. zantevoice: Για τα ίδια θέματα ο κ. Καραΐσκος έκανε παρέμβαση και στο ionianradio.gr και τον Δημήτρη Τετράδη αλλά και στο STIGMA FM. Οι τοποθετήσεις που έκανε παρακάτω:

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

IonianRadio

ΣΤΙΓΜΑ FM

(Visited 14 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ