18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΑΣ |ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – «ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ,ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ...

ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΑΣ |ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – «ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ,ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ»

αναδημοσίευση από το ionianradio και το zantepress24

grapsas-nikosΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ,ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝRADIO.GR, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ, ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΩΝ.

ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΩ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, «Δεν είμαστε αντίπαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές. Θα πρέπει να συνεργαστούμε για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να αλληλοβοηθηθούμε.»

Νίκος Γράμψας (Διευθυντής Α΄Γυμνασίου)

Στο Ά γυμνάσιο τοποθετήθηκα φέτος για πρώτη φορά και τα έχασα, όταν πήγα να ανοίξω το σχολείο… χόρτα, σκουπίδια, σε όλη την έκταση του χώρου…

Έπρεπε η δημοτική διοίκηση και όσοι ασκούν διοίκηση στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης να είχαν κάνει πολλά βήματα.

Δεν είδα προετοιμασία ούτε από το δήμο , αλλά ούτε από το υπουργείο παιδείας, δεν έκανε τα σεμινάρια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σήμερα τοποθετήθηκαν σαν οι καθαρίστριες και τρέχουν να προλάβουν. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για μάσκες και τζελ. Προσπαθώ μόνος με τους συναδέλφους. Ψάχνουμε να βρούμε να καθαρίσουμε τους εξωτερικούς χώρους. Δεν είναι μια χαρά η κατάσταση όπως λέει ο αντιδήμαρχος ο κ.Σπίνος. Είναι τραγική η κατάσταση, δεν περνάει κανείς να τα δει τα σχολεία. Έπρεπε να περνάνε να βλέπουν τα σχολεία, δεν γίνονται τηλεφωνικά αυτά τα πράγματα.

Από το δήμο δεν θα ξαναπεράσουν, γιατί δεν προλαβαίνουν. Τα φορτηγά δεν ξέρω που είναι, αλλά κάθονται και περιμένουν να επισκευαστούν. 40 κτίρια για να καθαρίσουν τώρα θα είναι θαύμα.

Μάσκες μας λέει ο κ.Σπίνος πιθανόν θα είναι το σαββατοκύριακο. Δεν είναι οργάνωση αυτή. Δεν είμαστε στην Ουγκάντα. Δεν γίνεται να τρέχει κάποιος σαν τον ηλίθιο την τελευταία στιγμή.

Θα έπρεπε να αυτονομηθούν , αν είχαν ένα καλό ταμείο τα σχολεία, σήμερα θα τα κάναμε από την τσέπη μας. Τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τις εφαρμόζουμε αλλά από την τσέπη μας.

Το θετικό είναι ότι η εταιρεία που αντικατέστησε τον ΟΣΚ, έγκρινε πρόγραμμα για επισκευές στο α΄ γυμνάσιο, ποσού 400.000 ευρώ.

Δεν μπορεί να μην έχουμε όμως το υγειονομικό υλικό.

Στην Ελλάδα προβάλουμε δυστυχώς μόνο τις μάσκες. Σε κάθε τάξη θα είναι 26 παιδιά σε χώρο 25 τμ. Αυτά είναι πειραματισμοί. Δεν έγινε το να έχουμε ολιγομελή τμήματα.

Η αδικία ή η ανεντιμότητα, δεν συμβαίνουν τυχαία, έλεγε ο Αριστοτέλης.

Οι ενέργειες παρακάτω, είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε μάθημα σε εξωτερικού χώρους και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους μεγάλους χώρους, χημείο, γυμναστήριο. Ανά τμήμα  επιτρέπεται να κάνουμε επισκέψεις, θα κάνουμε ότι δυνατόν για να αποφύγουμε τυχόν κρούσμα.

Δεν είμαστε αντίπαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές. Θα πρέπει να συνεργαστούμε για να τα καταφέρουμε.Πρέπει να αλληλοβοηθηθούμε.

Να ξέρουμε όμως καλά, ότι δεν είμαστε κοντά στη πρωτεύουσα. Νομίζω ότι για να τα βγάλουμε πέρα θα πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, γονείς, εκπαιδευτικοί , μαθητές. Τα παιδιά είναι παιδιά και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα προστατέψουμε.

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Η υπουργός το είπε ότι και κρούσματα θα έχουμε και τμήματα θα κλιστούν.

Το επιτρέψαμε και φτάσαμε να έχουμε πολλά κουάσματα. Το επέτρεψε η κεντρική κυβέρνηση.

(Visited 257 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ