23.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΟ Παναγιώτης Λίβος σε μια “πρώτη ανάγνωση” της παραίτησης Κοντονή

Ο Παναγιώτης Λίβος σε μια “πρώτη ανάγνωση” της παραίτησης Κοντονή

kontonis1Ο Παναγιώτης Λίβος σχολίασε την ανακοίνωση παραίτησης του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. απαντώντας στις ερωτήσεις του Δημήτρη Τετράδη, στο ionianradio, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια αυτής της κίνησης του πρώην βουλευτή Ζακύνθου και υπ. Δικαιοσύνης, η οποία και σχολιάστηκε κατά κόρον από τα ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στην καταδίκη του φασισμού/ναζισμού αφού ήδη η παραίτηση αυτή έγινε αιτία να συσχετιστεί με τις “αντιρρήσεις” του Σταύρου Κοντονή στην ψήφιση του Π.Κ. και δήλωσε κάθετα αντίθετος με την άποψη του κ. Κοντονή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν εκφράζει την κοινωνία.

Υπογράμμισε ότι αυτά, ακόμη και αν έχουν συμβεί, αναφέρονται σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα δεν υπάρχει.

αντιγράφοντας από την πηγή (εδώ)

ΙΣΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

…. «Είδα το βίντεο , καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχει κάποιες πικρίες όμως όταν κάποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις, καλό είναι να μην αφήνει σκιές και να έχει το θάρρος της γνώμης  του.
Θα έλεγα ότι έχουμε δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε σημεία εσωστρέφειας , όμως γίνεται προσπάθεια να αναδιοργανωθεί το κόμμα με τον κ.Τζανακόπουλο.
Ο κ.Κοντονής ίσως είχε προσωπικές κόντρες με κάποια στελέχη. Μέσα σε μια οικογένεια υπάρχουν διαφωνίες,  πόσο μάλλον σε ένα κόμμα.
Η παραίτηση του (…) δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που τεχνηέντως κάποιοι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν.  Επί 10 χρόνια φτιαχνόταν ο νέος ποινικός κώδικας.
(…)Ειλικρινά δεν ξέρω ούτε τις αιτιάσεις του κ.Κοντονή ούτε γιατί είπε αυτά που είπε, αναφορικά με το συνέδριο
Πράγματι μπορεί στο παρελθόν να είδαμε διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
(…)
Η θέση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής και παρότι ξέρουμε τον Σταύρο σαν ζακυνθινό,  δεν μπορούμε να διαφοροποιηθούμε, γι’ αυτό είπα ότι θα πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση νέα του κ. Kοντονή γιατί δεν μας είπε τα αίτια. Δεν ξέρουμε ούτε αν αυτό είναι αλήθεια ή εφεύρημα του Σταύρου. Η τοπική οργάνωση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί.
Δεν νομίζω ότι στόχος του είναι το συνέδριο ίσως ο στόχος του να έχει να κάνει με τις προσωπικές του επιδιώξεις
Έχω ένσταση σε αυτό που δήλωσε ο Σταύρος ,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο κοντά στο κόσμο  από οποιοδήποτε άλλο κόμμα
(…)Δεν θα ερμηνεύσω το Σταύρο Κοντονή …. εμείς δεν λειτουργούμε έτσι

Αυτή τη χρονική στιγμή, έχουμε νίκη της δημοκρατίας κατά του φασισμού. Το δικαστήριο έκρινε  ένοχη τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πρέπει λοιπόν να είμαστε περισσότερο στο “εμείς” και ειλικρινείς μεταξύ μας. Αυτό θα απαιτούσα με οποιοδήποτε άνθρωπο είχα συναλλαγές.
Ο αγώνας κατά του φασισμού τώρα ξεκινάει. Το ότι καταδικάστηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν μας κάνε ι να ξεχάσουμε τον Μπαλτάκο… Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε που ο Άδωνις λέει ότι το παιδί του θα προτιμούσε να γίνει χρυσαυγίτης παρά συριζαίος…
Ο πολιτικάντης σκέπτεται τη καρέκλα ενώ ο πραγματικός πολιτικός το μέλλον. Με αυτό θέλω να πω ότι ίσως να γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα. Θεωρώ ότι η εικόνα θα αρχίσει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Στο θέμα του Σταύρου η αλήθεια θα φανεί. Ασχολούμαστε με το θόρυβο που κάνει το βάζο που σπάει, και όχι ότι το βάζο σπάει.
Υπάρχουν νέοι άνθρωποι στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ …. Ακόμη και αν έλεγε την αλήθεια ο Σταύρος, θα αναφερόταν σε ένα ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα δεν υπάρχει».

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ