18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: «ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: «ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

αναδημοσίευση αποσπάσματος από zantepress24

karaiskos thanasis«Δυστυχώς σε μερικά πράγματα επιβεβαιωνόμαστε.
Το αλαλούμ και η προχειρότητα που υπάρχει,  κάνει εμφάνιση και στο χώρο της εκπαίδευσης.
Ενώ ο Π.Ο.Υ, λέει ότι είναι αναποτελεσματικό το κλείσιμο των σχολείων και ενώ στις 3/11 μας λένε οτι “δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία” στις 5/11 κλείνουν  γυμνάσια και  λύκεια! Στις 16/11 κλείνουν τα δημοτικά. Μετά  απο 2 μέρες  αναγγέλλουν  ότι στις 30/11 θα αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία!
Ακόμη και μετά από τόσες ημέρες, βλέπω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και πόσο  απροετοίμαστο είναι το σύστημα,  όταν ο μαθητής δεν ακούει ή ακούει με διακοπές. Τι να του πεις; Δεν μπορείς να του πεις τίποτα.
Όταν δηλώνεις ότι οι μαθητές έχουν χαμηλό επιδημιολογικό δείκτη, γιατί κλείνεις τα σχολεία;  Εδώ μας είπαν, ότι γονείς που  πάνε τα παιδιά στο σχολείο, είναι αυτοί που  μεταφέρουν τον ιό! Για αυτό τα έκλεισαν !
Στο θέμα της πανδημίας, ο βουλευτής, στον οποίο αναγνωρίζω, ότι έχει κάνει προσπάθειες να κυρηχθεί άγονο το  νοσοκομείο  στο νησί  για να υπάρχουν κίνητρα  ,έχει  ενημέρωση επιδερμική.
Ο κ.βουλευτής ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε, ότι αν ζητούσαμε το προ 72 ωρών τεστ, δε θα μπαίναμε στο παιχνίδι του τουρισμού . Μα είναι κριτήριο αυτό  όταν είμαστε σε πανδημία; Κάνει λάθος, δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Γιατί υπάρχουν χώρες που το επέβαλαν:  Η Κύπρος επέβαλε από την αρχή το υποχρεωτικό τέστ των 72 ωρών όπως και η Νορβηγία και η Φινλανδία . Η Κύπρος έχει καλύτερα στοιχεία επιδημιολογικά αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα,  που έχει 4πλασιο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους .
Επίσης ισχύει οδηγία της κυπριακής κυβέρνησης  από 6/8,  οτι  οι Έλληνες μόνο αφού προηγηθεί τεστ, μπορούν να  μπορούν να πάνε στη Κύπρο.
Δεν μπορούμε να αγνοούμε την πρέσβη της Ολλανδίας η οποία από τα μέσα Σεπτεμβρίου δηλωνε οτι γίνονται “ελάχιστα τέστ στα ελληνικά νησιά”. Για αυτό και  έθεσαν τα νησιά μας  σε καραντίνα 14 ημερών. Και κανείς από την Κυβέρνηση δεν την διέψευσε ποτέ.
Δεν είναι καλά ενημερωμένος ο βουλευτής που μίλησε για 200 τεστ, ενώ ο κ.Χαρδαλιάς είχε πει  250. Και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μας δήλωσε  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης οτι μπορεί να γίνουν από  ΚΑΘΟΛΟΥ εως 250 , ανάλογα με τον αλγόριθμο… Ποτέ δεν μας δόθηκαν στοιχεία  και αυτό γιατί ισχύει αυτό που είπε η πρέσβης της Ολλανδίας  και κανείς δεν την διέψευσε…
Δεν ισχύει επίσης αυτό που είπε, ότι έμπαιναν σε καραντίνα οι τουρίστες μετά το δειγματοληπτικό τεστ. Σύσταση τους γινόταν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο και φυσικά οι τουρίστες δεν την τηρούσαν γιατί δεν ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
Στις 13/11 μπήκαμε σε ιδιαίτερη καραντίνα με απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 το πρωί. Η Θεσσαλονίκη είχε βγει 6 ημέρες πριν από αυτό και μετά το έβαλαν σε όλη την Ελλάδα !
Κάποιες χώρες επέλεξαν το τεστ προ 72 ωρών και θα έπρεπε να το δεχτεί και ο βουλευτής. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το Βέλγιο και κακώς συγκρινόμαστε με το χειρότερο. Γιατί το Βέλγιο έχει την χειρότερη θέση σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τους θανάτους ανά 100.000!
Όσο αφορά αν γίνονται σκόπιμες ενέργειες , θέλω να πιστεύω πως όχι, όταν όμως επιλέγουμε να δώσουμε 2000 ευρώ σε ιδιώτες και δεν διορίζουμε μόνιμους γιατρους , αυτό ίσως δείχνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Γιατί γίνεται αυτή η επιλογή ενώ το νοσοκομείο πρέπει να στελεχωθεί;
Βλέπουμε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί Ζακύνθου με ανακοίνωση τους έχουν μια αγωνία, γιατί δεν προσλήφθηκαν γιατροί στο νοσοκομείο Ζακύνθου . Αλλά μόνο “μερικές   δεκάδες  εργαζομένων στο νοσοκομείο μας,  κυρίως βοηθητικού  προσωπικού,  λιγότερο νοσηλευτικού  και κανενός  γιατρού,   όλων  συμβασιούχων  διετίας και  όχι μονίμων..” όπως λένε στην ανακοίνωση τους
Φυσικά δεν αναφέρθηκα στο πόσοι είναι οι γιατροί που ασχολούνται με το θέμα του κορωνοιού. Ασχολήθηκα , ρώτησα στο Περιφερειακό πόσες είναι κλίνες  covid-19. Ζητούσα να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την δήλωση του Αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλογου κ. Καψαμπέλη  ότι  “Αν χρειασθεί, η ΜΕΘ Ζακύνθου θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να δεχτεί και άλλα πλην του ενός κρούσματα κορωναϊού.” Βρέθηκαν σε σύγχυση και ούτε επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν . Ευτυχώς επιβεβαίωσε  ό κ. βουλευτής είναι μία κλίνη κορονοιού  και  ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν  και τα άλλα κρεβάτια της ΜΕΘ.
Να μη παραπληροφορούν το βουλευτή κάποιοι από το Περιφερειακό Συμβούλιο , γιατί χάνεται η μπάλα.
Ο κ.Κικίλιας ασχολείται με το δρομολόγιο των εμβολίων και πως θα φτάσουν στην Ελλάδα. Πράγματα που θα έπρεπε να είναι τα τελευταία, γιατί είμαστε μπροστά σε θανάτους. Έχουμε μέλλον μπροστά μας.
Το ζήτημα του τουρισμού. Ενώ έλεγε ο κ. Θεοχάρης τον Απρίλιο   ότι  θα κάνουμε υγειονομικό διαβατήριο (δηλ.υποχρεωτικό τεστ) ,  τώρα μας λένε ότι  δεν θα μπαίναμε στο παιχνίδι του τουρισμού.
Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ,  συνεχίζεται ο συνωστισμός, έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς δεν γίνονται και το μόνο που βρήκαμε είναι , ότι διασκεδάζουν  οι νέοι…
 Όταν εμείς εδώ ,κρύβαμε ότι υπάρχουν κρούσματα, στις 25/8 υπήρχαν 47 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν όταν πήγαν στην Αγγλία. Ο κ.Μάρκου Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  είπε,  ότι πράγματι δεν καταγράφηκαν εδώ.
Και σε δήλωση της η κ. Κράτσα στις 13/10,  είπε ότι όπως της αναφέρθηκε από το ΕΟΔΥ κάποια κρούσματα στη Βόρεια  Ελλάδα,  είχαν ταξιδέψει στη   Ζάκυνθο.
Προφανώς ο τουρισμός βοήθησε την εξάπλωση της πανδημίας και αυτό εξηγεί ως ένα βαθμό γιατί η βόρεια Ελλάδα έχει αυτό το φορτίο. Υπάρχουν  λόγοι».
Και  αφού  είμαστε στη φάση των διαψεύσεων , ας κάνει κάποιος τον κόπο να διαψεύσει ένα ακόμη σημείο της συνέντευξης του Αντιπρόεδρου του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και  Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου κ. Καψαμπέλη  :
“… Θεωρώ ότι δεν αξιοποιήσαμε το χρονικό διάστημα από τη λήξη του πρώτου γενικού lockdown τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τώρα, ώστε να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας. Δεν έχουν γίνει πολλές προκηρύξεις και προσλήψεις ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία…”
Ειναι οπωσδήποτε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση  και αξίζει να σχολιαστεί .

(Visited 7 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ