18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΖΑΚΥΝΘΙΝΑΚινδυνεύει µε κατάρρευση το παραλιακό µέτωπο της πόλης

Κινδυνεύει µε κατάρρευση το παραλιακό µέτωπο της πόλης

1Το ζήτηµα της ασφάλειας των πολιτών από µια πιθανή κατάρρευση του παραλιακού µετώπου στην προκυµαία της πόλης της Ζακύνθου, φέρνει στο προσεχές Περιφερειακό Συµβούλιο µε την µορφή Επερώτησης, η παράταξη της
“ΑΝΑΣΑ”.

Προς τούτο επερωτάται η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εάν γνωρίζει το πρόβληµα, εάν το συζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ζάκυνθο µε τις τεχνικές υπηρεσίες και σε κάθε περίπτωση, τι προτίθεται να πράξει για την διόρθωση της εικόνας του λιµανιού και την αποκατάσταση της ασφάλειας.
Το πρόβληµα υφίσταται εδώ και πολλούς
µήνες, σύµφωνα µε την ενηµέρωση που κάνει ο Περιφερειακός Σύµβουλος Αθανάσιος Καραϊσκος, ο οποίος προσθέτει πως “εσχάτως
έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Υπάρχει υποχώρηση (διαχωρισµός) µέρους του πεζοδροµίου προς την µεριά της θάλασσας, ενώ το πρόβληµα προφανώς δεν αφορά µόνο το Λιµενικό Ταµείο”. Αναφορικά µε την κατάσταση όπως έχει διαµορφωθεί, ο κ. Καραϊσκος επισηµαίνει πως “µέχρι το καλοκαίρι υπήρχε πλαστικό πλέγµα αρκετών µέτρων που εµπόδιζε την πρόσβαση. Το καλοκαίρι αφαιρέθηκε (για να µην ενοχλούνται οι τουρίστες αισθητικά;) χωρίς να έχει προηγηθεί καµια παρέµβαση. Το παραλιακό πεζοδρόµιο φυσικά εφάπτεται στον παραλιακό δρόµο που έχει µεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, διέρχονται βαριά οχήµατα και φυσικά η πίεση της θάλασσας είναι συνεχής και απαιτεί άµεση λήψη µέτρων.
Επίσης, σε άλλο σηµείο του λιµανιού της Ζακύνθου υφίσταται υψηλή -άχρηστη- κατασκευή η οποία γέρνει καταφανώς και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς και διαχωρισµός του εδάφους. Ο χώρος προστατεύεται (;) µόνο µε κορδέλα, η οποία φυσικά κάθε τόσο αφαιρείται.”.

egarsio∆εν παραλείπει να σταθεί και στο αισθητικό µέρος για το οποίο “στο ίδιο σηµείο -εδώ και µε γάλο διάστηµα είναι τσιµεντοστρωµένο – πολύ άτεχνα- µεγάλο µέρος του παραλιακού πεζοδροµίου και αυτό αποτελεί µεγάλη παραφωνία σε σχέση µε το υπόλοιπο πεζοδρόµιο που είναι υψηλής αισθητικής αξίας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρµόζει στον πολιτισµό των Ζακυνθινών”.

(Visited 9 times, 1 visits today)

1 COMMENT

  1. Πολύ καλή προσπάθεια!

Comments are closed.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ