18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΤζανέτος Πομόνης: Επιχειρείται ένα έγκλημα αυτή την στιγμή στο Ναυάγιο

Τζανέτος Πομόνης: Επιχειρείται ένα έγκλημα αυτή την στιγμή στο Ναυάγιο

pomonis tzanetosΜια όψη της… σκληρής αλήθειας σχετικά με τα “δρομολογούμενα” στην υπόθεση του Ναυαγίου ακούσαμε από τον Τζανέτο Πομόνη* στην εκπομπή της Μαριλλένας Παπαδάτου και στον ΕΡΜΗ.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια Απόπειρα Κλοπής της περιουσίας της Ζακύνθου. Βλέπουμε να δρομολογείται μία λύση που έχει πολλά αρνητικά σημεία και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό (πχ η παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης της παραλίας & του αιγιαλού).

Τόσα χρόνια –το πιθανότερο είναι- πως αυτοί που είχαν το μαχαίρι και το πεπόνι, δεν ήθελαν να γίνει καμία προσπάθεια σωστής διαχείρισης. Η δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας για την διαχείριση του αιγιαλού ενέχει κινδύνους αδιαφάνειας. Η δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης σημαίνει οτι μπορεί να βάλει “διόδια” στο ποιός μπαίνει και βγαίνει, ποιός προσλαμβάνεται και ποιός όχι με αδιαφανή κριτήρια κλπ.

Υπάρχουν ήδη νομικές οντότητες και δυνατότητες για την διαχείριση του Ναυαγίου. Δεν χρειάζεται νέος φορέας. Να έχουμε και άλλο ένα ΔΣ και κάθε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή θα πρέπει να συνδιαλέγεται με το ΔΣ με άγνωστους όρους. Τα έσοδα του Ναυαγίου θα έπρεπε να είναι του Δήμου, όχι μιας ανώνυμης εταιρείας.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αλλά αυτές προς το παρόν δεν είναι του βουλευτή. Αυτές αφορούν ξεκάθαρα τον Δήμο. Η νομοθεσία προβλέπει με μια απλή τεχνική έκθεση να μπει η περιοχή σε προστασία και προβλέπεται η διαχείριση από ήδη υπάρχοντες νόμους. Ο Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος κατήργησε την επιτροπή Τουρισμού επειδή δεν παρήγαγε έργο, είπε. Αυτό είναι έγκλημα στο νησί μας που η οικονομία του είναι αμιγώς τουριστική. Αντ’ αυτού ο Δήμαρχος, όταν του ζητήθηκε να δημιουργηθούν πολεοδομικά σχέδια σε δύο περιοχές με έξοδα του κράτους ως προτεραιότητα, εισηγήθηκε την πόλη –και πολύ σωστά- αλλά ως δεύτερη αντί να πει για τον Λαγανά πχ. ή τον Πλάνο που το πολεοδομικό του είναι στον αέρα ή τις Αλυκές που δεν έχουν καν βιολογικό, εισηγήθηκε την δημ. ενότητα Ελατίων που δεν έχει καν κορεσμό!

Η εκκλησία είναι ιδιοκτήτης. Η λύση σε αυτό είναι το κτηματολόγιο. Δεν εμπόδιζε η εκκλησία τον εκάστοτε Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η νέα ΑΕ θα καταστήσει το Ναυάγιο ιδιωτικό χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση. Θα λειτουργήσει ως μία ιδιωτική εταιρεία, ένας Δούρειος Ίππος στο καλύτερο brand name των Ιονίων! Ακόμη και αν στην αρχή λειτουργήσει σωστά για “ξεκάρφωμα” οι δυνατότητες διαχείρισης θα έχουν ξεφύγει από την Ζάκυνθο και το όφελος δεν θα το λαμβάνει η Ζάκυνθος. Αυτό είναι από μόνο του εγκληματικό.

*/ Τζανέτος Πομόνης: Αντιπρόεδρος διπλ. Μηχανικών Ζακύνθου

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

ΕΔΏ Η ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ:

ανανέωση 28/12/20
Ο κ. Τζανέτος Πομόνης μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Μπάστα και Σπύρου Λιβέρη στον ραδιοσταθμό ΣΤΙΓΜΑ και είπε τα εξής:

(Visited 102 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ