18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΖΑΚΥΝΘΙΝΑN.E. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: “Στον αέρα το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ζάκυνθο”

N.E. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: “Στον αέρα το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ζάκυνθο”

•Ομολογία αποτυχίας από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Ακτύπη
•Νίπτει τας χείρας η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

!sy-logo-newΔριμεία κριτική προς τον Βουλευτή Ζακύνθου και την Περιφερειάρχη ασκεί με αφορμή τις διαμαρτυρίες συμπολιτών μας (ομάδα 60-64 ετών), για την αδυναμία προγραμματισμού ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.
Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση και τον Βουλευτή Ζακύνθου την άμεση υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, με την διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων, την μαζική και δωρεάν μοριακά τεστ (μέσω συνταγογράφησης από τον ΕΟΠΥΥ) και ενίσχυση με προσωπικό της κινητής μονάδας υγείας (ΚΟΜΥ) Ζακύνθου.
Ειδικότερα αναφέρει: “Μετά από αιδήμονα σιγή μερικών ημερών και τις ογκούμενες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας (ομάδα 60-64 ετών), για την αδυναμία προγραμματισμού ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο, ο βουλευτής Ζακύνθου κ Ακτύπης το… «έσκασε το παραμύθι». «Ξεχάστε» αυτό το εμβόλιο για την Ζάκυνθο. Δεν το προβλέπει ο…στρατηγικός «σχεδιασμός» του επιτελικού κράτους των α(Χ)ρίστων. Προχωράμε (που λέει ο λόγος), μόνο με Pfizer.
Από την άλλη μεριά και την ίδια μάλιστα ημέρα (!) σε ερώτηση της παράταξης της ΑΝΑΣΑ στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η περιφερειάρχης κ Τσαγκαροπούλου- Κράτσα δήλωνε άγνοια και παρέπεμπε το θέμα στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ… προσεχώς!
Η τέλεια επιτελική ασυνεννοησία και η κάλυψη της κυβερνητικής απραξίας και προχειρότητας.
Είναι γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας αποτελεί μέχρι σήμερα, ένα ακόμα στοιχείο του κυβερνητικού Βατερλό στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο η ομολογία αποτυχίας εκ μέρους του κ Ακτύπη και η στάση Ποντίου Πιλάτου της Περιφερειάρχη, ιδιαίτερα στην συγκυρία που αυτή διατυπώνεται, έχουν ιδιαίτερη κρισιμότητα.
Είναι γνωστό ότι με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων το δίμηνο Γενάρης-Φλεβάρης η Ζάκυνθος γνωρίζει ιδιαίτερη έξαρση της πανδημίας, με διασπορά του κορονοϊού σε ευαίσθητους χώρους (σχολεία, εργαζόμενοι νοσοκομείου και δήμος).
Την ίδια στιγμή τα αντανακλαστικά του τοπικών κυβερνητικών παραγόντων περιορίζονται στην υποβάθμιση της σοβαρότητας της κατάστασης (Διοίκηση Νοσοκομείου, Δήμαρχος, Βουλευτής, Περιφερειάρχης).
Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν ενημερώνει επίσημα για τα κρούσματα και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησής τους στο χώρο. Ο δήμαρχος κ Αρετάκης αποφασίζει να προκρίνει ολιγοήμερο κλείσιμο των σχολείων, (που έγινε τελικά λόγω ….«Μήδειας»).
Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί από την κυβέρνηση και τον βουλευτή Ζακύνθου (και όχι…. Λευκάδας) της ΝΔ:
1.Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, με την διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων (λειτουργία ξεχωριστού εμβολιαστικού κέντρου με την απαραίτητη στελέχωση σε προσωπικό). Υπενθυμίζεται ότι η Ζάκυνθος είναι η μοναδική περιοχή των Επτανήσων και λοιπών όμορων περιοχών που δεν διαθέτει το εμβόλιο για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
2.Ένταξη στο πρόγραμμα και όλων των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα.
3.Μαζικά και δωρεάν μοριακά τεστ (μέσω συνταγογράφησης από τον ΕΟΠΥΥ).
4.Καθολικός έλεγχος των ταξιδιωτών με τεστ στις πύλες εισόδου (λιμάνι και αεροδρόμιο).
5.Ενίσχυση με προσωπικό της κινητής μονάδας υγείας (ΚΟΜΥ) Ζακύνθου”.

(Visited 7 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ