23.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ: Ο Αρετάκης και το... πουγκί - Ο Ακτύπης, η Κράτσα...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ: Ο Αρετάκης και το… πουγκί – Ο Ακτύπης, η Κράτσα και η ASTRA ZENECA…

Συνέντευξη του Αντώνη Κασσιμάτη στο Ionianradio.gr

Θέματα

Προϋπολογισμός του Δήμου – περιμένουμε τις εξηγήσεις του Δημάρχου που έχει και την πολιτική ευθύνη.

Ο προϋπολογισμός των 80 εκατομ. είναι “εικονική πραγματικότητα”. Έσοδα και έξοδα που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ!

Το ταμειακό πλεόνασμα των 8 εκατομ. εμπεριέχει και 5 εκατομ. υποχρεώσεων, άρα το πουγκί φουσκώνει καλλιεργώντας ελπίδες στους πολίτες και δεν ανταποκρίνεται σε όσα υλοποιηθούν. Είναι μια λογιστική πραγματικότητα…

Η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για τα απορρίμματα είναι θετικό βήμα, αλλά η κ. Κράτσα απλά βάζει την υπογραφή της σε ένα έργο ΕΣΠΑ του 2017 και ταυτόχρονα οι δημ. Αρχές προχώρησαν τις διαδικασίες με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Έχουμε προβλήματα τυπικής και ουσιαστικής νομιμότητας στον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε (πχ στην Κεφαλλονιά με τριπλασιασμό του ύψους του έργου χωρίς αντίστοιχες μελέτες) είναι εξαιρετικά προβληματικά.

Οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να υλοποιηθεί άμεσα ο εμβολιασμός για τα άτομα ηλικίας 60-64. Εμβολιαστικό κέντρο και στελέχωσή του άμεσα. Είναι αδιανόητο η Ζάκυνθος να είναι εκτός προγράμματος. Ο ρυθμός εμβολιασμού στην χώρα είναι πολύ χαμηλός. Δυστυχώς στο θέμα της Astra Zeneca όπου η Ζάκυνθος παραμένει εκτός, είναι αποτυχία.

Ο κ. Ακτύπης έχει αλλάξει τοποθέτηση πάνω σε αυτό 3-4 φορές. Η κα Κράτσα φάνηκε χωρίς ενημέρωση όταν ερωτήθηκε, που δείχνει ασυνεννοησία. Ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε επιτακτικά άμεση υλοποίηση. Ο ρυθμός κρουσμάτων συνεχίζει να είναι υψηλός χωρίς αυτό να φαίνεται στα αντανακλαστικά των υπευθύνων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτά σχολεία χωρίς εμβολιασμό καθηγητών. Δεν έχουμε έλεγχο στις πύλες εισόδου του νησιού και αυτό είναι τραγικό και αυτό με αστείες δικαιολογίες για δήθεν καθυστέρηση των δρομολογίων.

Δεν υπάρχει συνταγογράφηση των μοριακών τεστ. Η δε στελέχωση της κινητής μονάδας στελεχώνεται από ένα άτομο στην ουσία και πρέπει να ενισχυθεί ως άμεση προτεραιότητα. Το αν ο κ. Ακτύπης ειρωνικά δήθεν ομολογεί την αποτυχία του οτι η Λευκάδα έχει καλύτερο βουλευτή, είναι πρόβλημά του. Προσπαθούν να μειώσουν την σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος.

Ποτέ δεν μάθαμε πόσοι ιχνηλατήθηκαν από τα 7 κρούσματα που υπήρχαν στο Νοσοκομείο.

Μπορεί να μην έχουμε πολλές νοσηλείες στο Νοσοκομείο αλλά συνεχίζουμε να έχουμε κρούσματα διάσπαρτα στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι ένα ανύπαρκτο πρόβλημα και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Άρα ο έλεγχος στην πύλη εισόδου του νησιού είναι επιβεβλημένη. Με αυτή την έννοια η κριτική μας είναι εποικοδομητική δεδομένου οτι συνοδεύεται πάντα από προτάσεις. Κάνουμε κριτική στο έργο που είτε γίνεται είτε όχι και στους τρόπους που αυτό γίνεται.

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα καταστήματα αλλά να μην κάνουμε ελέγχους!

Ναι μεν η υγεία δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αλλά πρέπει να συνοδεύεται από έργα και όχι όπως ο κ. Ακτύπης να χρησιμοποιεί το Νοσοκομείο για προβολή του και να είναι ο πρώτος που δεν τηρεί τα δέοντα.

(Visited 17 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ