23.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΖΑΚΥΝΘΙΝΑΜαυρογιαλούροι στην κυβέρνηση, Μυριδάκηδες στην αυτοδιοίκηση, και η αξιοκρατία πάει…. περίπατο!

Μαυρογιαλούροι στην κυβέρνηση, Μυριδάκηδες στην αυτοδιοίκηση, και η αξιοκρατία πάει…. περίπατο!

 Η διαδικασία πρόσληψης 30 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου στον δήμο Ζακύνθου, λόγω των αναγκών της πανδημίας, αποκάλυψε πρακτικές που μας επαναφέρουν στις «ένδοξες» εποχές προ ΑΣΕΠ, όταν οι διορισμοί των υπαλλήλων αποφασίζονταν από τα τοπικά κομματικά ιερατεία» τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

mavrogialourosΔυστυχώς ο «έντιμος» δήμαρχος κ Αρετάκης, ταυτιζόμενος με την κυβερνητική ρουσφετολογική πολιτική εκτίθεται ανεπανόρθωτα, γενόμενος συνένοχος μιας εξευτελιστικής αντιμετώπισης των νέων ανθρώπων, που βιώνουν δραματικά αδιέξοδα με το διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας. Η άρνησή του να υλοποιήσει την διαδικασία των προσλήψεων με αξιοκρατικό τρόπο, προκάλεσε την αποχώρηση τριών δημοτικών παρατάξεων από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ( 26/2/21).

Αντί να εφαρμόσει τις προβλέψεις του ΑΣΕΠ, προχωρά μια διάτρητη διαδικασία, χωρίς προκήρυξη, χωρίς κριτήρια μοριοδότησης, χωρίς πίνακα κατάταξης των υποψηφίων και δικαίωμα ένστασης των απορριφθέντων. Και η πρόσληψη ολοκληρώνεται μόνο με απόφαση του δημάρχου!

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Το μόνο προβλεπόμενο κριτήριο είναι το…. σημειωματάκι από τον βουλευτή, την περιφερειάρχη και τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Το ίδιο «έργο» άλλωστε είδαμε και με τις 17 προσλήψεις προσωπικού που έγιναν πρόσφατα στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Η επαναφορά των χειρότερων πελατειακών πρακτικών στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και η πλήρης απαξίωση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό δείγμα γραφής της κυβέρνησης των «αρίστων» και των τοπικών εκφραστών της

(Visited 12 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ