18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΑΠΟΨΕΙΣΓια μικρά παιδιά!

Για μικρά παιδιά!

lignadismendoniΔιεξήχθη πρόσφατα συζήτηση στη Βουλή για την ποιότητα και το «ύφος του δημοσίου διαλόγου», σε μια αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να απεγκλωβισθεί από τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες της στην υπόθεση «Λιγνάδη».

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε ποιοί τελικά ευθύνονται για την τοποθέτηση του κ. Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και για την προβληματική επιχείρηση αποσιώπησης-υποβάθμισης-συγκάλυψης που ακολούθησε τις δημόσιες καταγγελίες για τη δράση του. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας αβάσιμη επιχειρηματολογία και υποπίπτοντας σε παιδαριώδεις αντιφάσεις κατόρθωσε να εξοργίσει ή και να διασκεδάσει όσους τον άκουγαν.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε την ανοικτή, διαγωνιστική διαδικασία για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, τον «κατακεραύνωσε»: «Πώς διορίστηκε ο προηγούμενος καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Τσίπρα;». Για να λάβει φυσικά την απάντηση : «Με τον νόμο που βρήκαμε από εσάς». Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον νόμο εισάγοντας μια αντικειμενικά καλύτερη, μη ρουσφετολογική διαδικασία. Και η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να τον εφαρμόσει ή βελτιώσει, πιστή στα διαχρονικά ιδανικά της δεξιάς, τον κατάργησε, για «λόγους δημοσίου συμφέροντος»!

Η υπουργός Πολιτισμού απουσίαζε από τη συζήτηση για θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου της. Στα υπουργικά έδρανα βρισκόταν η κ. Αγαπηδάκη, εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ! Όταν ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κυρία εξύβριζε επί χρόνια την αριστερά και τον ίδιο µε χυδαίες εκφράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μητσοτάκης την δικαιολόγησε λέγοντας ότι οι χυδαιότητες γράφτηκαν πριν γίνει κρατικός λειτουργός, όταν ήταν απλή πολίτης ! Δεν εξήγησε βέβαια γιατί ενοχλείται από αναρτήσεις παρόμοιου περιεχομένου άλλων απλών πολιτών και τους χαρακτηρίζει «τρολ», ενώ έχει ο ίδιος δίπλα του ένα «τρολ» (Μακάρι να ήταν μόνο ένα!).

Το πιο ηχηρό γέλιο προκλήθηκε από την δήλωσή του ότι επί των ημερών του, επειδή είναι αυτός πρωθυπουργός, ξεκίνησε στην Ελλάδα το κίνημα «me too», διότι «η κυβέρνησή του παρέχει εχέγγυα στήριξης στα θύματα, για να προχωρήσουν σε δημόσιες καταγγελίες». Με την αίολη λογική του το παγκόσμιο κίνημα «me too», που ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2017, θα έπρεπε να το καρπωθεί ο τότε πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνησή του!

Μετά από τα παραπάνω, δεν είχε άδικο ο κ. Τσίπρας που παρατήρησε: «τα επιχειρήματά σας …. είναι για μικρά παιδιά!».

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Κώστας Κλάδης

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου

(Visited 15 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ