18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΑντώνης Κασσιμάτης στο Κόκκινο: δεν εγκαταστάθηκε ένας αυστηρός έλεγχος για όσους εισέρχονταν...

Αντώνης Κασσιμάτης στο Κόκκινο: δεν εγκαταστάθηκε ένας αυστηρός έλεγχος για όσους εισέρχονταν στο νησί

kassimatis3Για την πορεία της πανδημίας στο νησί καθώς και την παράταση που έχει ζητηθεί στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ζάκυνθος-Ανατροπή-Αναγέννηση, Αντώνης Κασσιμάτης.
Μιλώντας για το τι οδήγησε, κατά την γνώμη του, στην διασπορά του ιού στη Ζάκυνθο, ο κ. Κασσιμάτης επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Δυστυχώς στο τρίτο κύμα η Ζάκυνθος βρίσκεται στις περιοχές της χώρα που μετράνε υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Μέσα στον Μάρτιο έχουμε 78 κρούσματα και ένα θάνατο. Με βάση τους ρυθμούς που προχωράμε θα έχουμε περισσότερα κρούσματα από τον Φλεβάρη. Το πρόβλημα είναι ότι πέρα των γενικότερων ζητημάτων για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία, έχει να κάνει ότι όταν άρχισε η ροή των κρουσμάτων και κάναμε πρόταση για ελέγχους στο λιμάνι, δεν εγκαταστάθηκε ένας αυστηρός έλεγχος για όσους εισέρχονταν στο νησί.
Δεν υπήρξε λοιπόν η παραμικρή πρόβλεψη για έλεγχο στην πύλη εισόδου. Αυτό έπαιξε έναν αρνητικό ρόλο. Αυτό ήταν μια σημαντική ολιγωρία.  Αυτή την στιγμή έχουμε αυξημένο αριθμό νοσηλειών στην σχετική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου, την περίοδο αυτή είχε υψηλή πληρότητα. Αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων θα δεχθεί μεγάλη πίεση».
Αναφερόμενος στην ανάρτηση των δασικών χαρτών που γίνεται εν μέσω πανδημίας, δυσκολεύοντας τη ζωή των κατοίκων της Ζακύνθου ο κ. Κασσιμάτης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ενώ ουσιαστικά βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, προχώρησε στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, χωρίς καμία ενημέρωση. Μέχρι στιγμής το ένα τρίτο της προθεσμία έχει περάσει και ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί. Οι δασικοί χάρτες δεν έχουν ενημερωθεί όσον αφορά τελεσίδικες αποφάσεις χαρακτηρισμού συγκεκριμένων περιοχών ή δικαστικές αποφάσεις.
Θα πρέπει αυτές τις διοικητικές πράξεις να τις αναλάβουν πια μόνοι τους οι πολίτες, να κάνουν ενστάσεις. Αυτό που ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο αναστολή των προθεσμιών ανάρτησης των δασικών χαρτών όσον αφορά στους δημότες προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος να γίνουν αυτές οι ενέργειες».

(Visited 10 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ