18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΖΑΚΥΝΘΙΝΑΕπικίνδυνη η ταύτιση του βουλευτή με την κυβέρνηση, όμως ΔΕΝ φταίνε οι...

Επικίνδυνη η ταύτιση του βουλευτή με την κυβέρνηση, όμως ΔΕΝ φταίνε οι πολίτες

dir6a4x7TΗ έμμεση στοχοποίηση των Ζακυνθινών για την απροθυμία τους να εμβολιαστούν -γενικώς και αορίστως- όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ακτύπης στα τοπικά ΜΜΕ, ακολουθεί την πεπατημένη της κυβέρνησης που για να κρύψει τις αστοχίες της στο θέμα της πανδημίας στοχοποιεί κατά καιρούς κατηγορίες πολιτών θέλοντας να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών της.

Λοιπόν όχι! κε Ακτύπη, δεν φταίνε οι Ζακυνθινοί ΓΕΝΙΚΑ που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και η Ζάκυνθος παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά συμμετοχής σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Φταίει πρωτίστως ότι επί έναν ολόκληρο μήνα η Ζάκυνθος -όπως είχατε δημοσίως πει- δεν συμπεριλαμβανόταν στον.. εθνικό σχεδιασμό των εμβολιασμών για το Astra-Zeneca. Συμπεριελήφθη  αφού τελικά είχε γίνει μέγα θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Όταν όμως απέκτησε το νησί μας αυτή την δυνατότητα, συνέπεσε δυστυχώς με την απροθυμία 19 συνολικά χωρών να ΜΗΝ χρησιμοποιούν το εμβόλιο της Astra-Zeneca, με αποτέλεσμα οι Ζακυνθινοί -προβληματισμένοι και με έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης ενημέρωσης από την κυβέρνηση- να σταθούν με επιφύλαξη στον εμβολιασμό για το συγκεκριμένο εμβόλιο και όχι για τα εμβόλια ΓΕΝΙΚΑ.

Είναι επικίνδυνη λοιπόν η δημόσια τοποθέτηση που κάνατε ότι “…δεν υπάρχει ΕΠΙΘΥΜΙΑ από τους πολίτες να κάνουν τα εμβόλια…” αφού αυτό από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει εσφαλμένη εντύπωση και περισσότερη απροθυμία και μπορεί να παρασύρει και άλλους πολίτες να μην επιθυμούν να εμβολιαστούν. Αντί λοιπόν να περιφέρεστε από ραδιόφωνα σε εφημερίδες κατηγορώντας τους Ζακυνθινούς, καλό είναι να πρωτοστατήσετε σε μια μεγάλη καμπάνια δωρεάν ενημέρωσης για να καμφθεί η “απροθυμία” των Ζακυνθινών για τα εμβόλια.

Όλη αυτή η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς συμβαίνει σε ένα κατεξοχήν τουριστικό νησί, που εξαρτά την καλοκαιρινή οικονομική επιβίωσή του ΚΑΙ από την έγκαιρη ανοσοποίηση του πληθυσμού του. Πότε νομίζεται ότι με αυτούς τους ρυθμούς θα πετύχουμε το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού;

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Είναι επίσης κατακριτέο το γεγονός ότι δεν στηρίζετε σθεναρά -υποταγμένος δυστυχώς στην κυβερνητική γραμμή- την προμήθεια ειδικών, θεραπευτικών φαρμάκων (μονοκλωνικά αντισώματα), με αποτέλεσμα την επιπρόσθετη επιβάρυνση του ΕΣΥ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιδιότητά σας είναι αυτή του Ιατρού. Πριν την κριτική ας υπάρχει λίγη αυτοκριτική, λίγη ειλικρίνεια και μια συγγνώμη!

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου

(Visited 8 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ