23.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΕΙΠΑΝΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ: Σχολιάζει με νόημα την «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε»

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ: Σχολιάζει με νόημα την «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε»

πηγή ionianradio.gr

m-stoufisΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ| «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ Ο κ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΞΩ … ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ …»

ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ (2) ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ …

«Θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση και στην κατ ιδίαν συνεδρίαση  με τους επικεφαλής , να είχε καλέσει και να ήταν παρόντες οι πρόεδροι των δυο (2) όμορων κοινοτήτων. Πήραν αποφάσεις και ζήτησαν να κάνουν αναπτυξιακή με το 51%. Δεν υπάρχει σύμπλευση. Θα μπορούσε να υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης»

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ|

«Την πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις και  τα πραγματικά αποτελέσματα και το πραγματικό μέγεθος της απώλειας του εισοδήματος, θα το δούμε από τη στιγμή που όλες οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν. Τότε θα καταλάβουμε το τεράστιο μέγεθος όλης αυτής της ζημιάς που έχει επέλθει. Πιστεύω να υπάρχει η πολιτική βούληση, η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από το ιδιωτικό χρέος, να το κουρέψει, γιατί δεν υπάρχει καμία επιχείρηση να μείνει ανοιχτή, καλύπτοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις , συν τις υποχρεώσεις αυτές , για το διάστημα που ήταν κλειστές.

Είναι πολύ δύσκολο αυτό το εγχείρημα και πιστεύω αυτό το θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μέσα από την Ε.Ε και φυσικά για αρκετά χρόνια, να υπάρχει επιδότηση των δαπανών και επιδότηση στις επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν, να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να γυρίσουμε στα επίπεδα του 2019».

ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

«Δεν μιλάνε για φορέα, και θέλω να γίνει κατανοητό. Αναφέρθηκε ο υπουργός σε ένα προσχέδιο ανώνυμης εταιρείας, που έχει πάρει δημοσιότητα ,με την επωνυμία ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ.

Επειδή έχουν κυκλοφορήσει αρκετά δελτία τύπου και επειδή είδαμε και παρέμβαση του Μητροπολίτη, που εγκαλούσε το επιμελητήριο να μη γίνει μέρος, αλλά λύση του προβλήματος.

Εμείς θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι το δελτίο τύπου, δεν έχει προέλθει μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, αλλά εκφράζει μόνο τον πρόεδρο του επιμελητηρίου

Εμείς διαφοροποιούμαστε από το συγκεκριμένο και έχουμε συγκεκριμένες ενστάσεις, θέσεις, επισημάνσεις. Θεωρώ ότι μερικά ζητήματα είναι πολύ σοβαρά.

Η διοίκηση έχει το δικαίωμα να βγάζει δελτίο τύπου, όμως το επιμελητήριο δεν το διοικεί μια παράταξη. Κάποια ζητήματα πρέπει να έρχονται στο διοικητικό συμβούλιο και αν υπάρχει τρόπος να μας πείσουν για τον τρόπο που θέλουν να φτιάξουν αυτή την ανώνυμη εταιρεία, τότε  κι εμείς θα το ψηφίσουμε.

Δεν είναι το πράγμα τόσο απλό. Το να πούμε ότι το επιμελητήριο πρέπει να συμμετάσχει σε μία   ΑΕ,  πρέπει να δούμε πρώτα αν θα έχουμε καθοριστικό ρόλο και όχι διακοσμητικό. Επίσης  αν έχουν αποκλειστεί φορείς, δεν πρέπει να δώσουμε τη συγκατάθεση μας.

Όχι να λιβανίζουμε αυτό που κυκλοφορεί. Εμείς δεν είμαστε αρεστοί. Ρόλος μας είναι να εξυπηρετούμε τη ζακυνθινή κοινωνία και να διαδραματίσουμε το ρόλο για τον οποίο ο ζακυνθινός μας ένταξε σε αυτή τη θέση. Για να συμφωνήσουμε στην αντιπροσώπευση του επιμελητηρίου πρέπει να συμπονήσουμε σε ένα πλαίσιο.

Είναι δυνατόν να συμμετέχουμε, όταν δεν συμμετέχει μεγαλύτερος   φορέας, ο δήμος; Είναι δυνατόν ν α μη κάνει ένσταση το επιμελητήριο ότι θα έπρεπε να είχε τεθεί σε διαβούλευση το θέμα και  να συμμετέχουν όλοι οι φορείς χωρίς αποκλεισμούς; Δηλαδή το επιμελητήριο ενδιαφέρετε και πρέπει να πούμε, ναι, επειδή συμμετέχει; Δεν πρέπει να το δούμε σφαιρικά;

Συμφωνεί το επιμελητήριο με την ανώνυμη εταιρεία να έχει έδρα την Αθήνα; Πρέπει να πούμε ναι;

Το μετοχικό κεφάλαιο είναι 1000 μετοχές των 250 ευρώ . Από τη στιγμή που δεν καταβάλουμε κεφάλαια και δεν έχουμε μετοχές, ποια είναι η συμμετοχή μας;

Με αυτό το τρόπο αντιλαμβάνεται  πως  γίνεται η λήψη των αποφάσεων…

Δεν θέλω να είμαι αρεστός, ούτε να λιβανίζω…

Θέτω ένα ερώτημα, γιατί να μπει στο διοικητικό συμβούλιο ένα μέλος της ΠΙΝ και όχι της ΠΕΖ;  Γιατί όχι κάποιος από την τοπική κοινωνία; Γιατί πρέπει να είναι οι ξενοδόχοι στο ΔΣ αυτής της εταιρείας;

Με το επιμελητήριο συμφωνούμε να συμμετέχει, εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματίες και τους ξενοδόχους και τα ενοικιαζόμενα…. Γιατί βάζουν μέσα τους ξενοδόχους ; Με το ίδιο σκεπτικό, γιατί αφήνουν έξω  το τεχνικό επιμελητήριο της Ελλάδος, γιατί όχι να συμμετέχει και η εκκλησία; Να είμαστε αντικειμενικοί. Δηλαδή όταν την χρειαζόμαστε την εκκλησία ή η εκκλησία δίνει την περιουσία της, να φτιάχνονται δημόσια κτίρια, τότε είναι καλά;

Αυτοί οι οποίοι έφτιαξαν αυτό το προσχέδιο και το έδωσαν στην δημοσιότητα, βάζοντας συγκεκριμένους εκπροσώπους, με ποια κριτήρια;

Θεωρώ ότι σύμφωνα με τη σύνθεση του διοικητικού συμβούλιου είναι εύκολο να κατανοήσουμε τα ονόματα αυτών που αύριο θα είναι στο διοικητικό συμβούλιο. Όλοι οι ζακυνθινοί γνωρίζουν τι έχει γίνει…

Έχουμε ακόμη  δυο (2) μέλη που είναι οι δυο(2) πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων. Εδώ ούτε με το δήμο θα είμαι αρεστός. Εγώ ερωτώ κε δήμαρχε και κε πρόεδρε  του δημοτικού συμβουλίου, είναι ποτέ δυνατόν, να αναβάλλεται τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν κυκλοφορεί προσχέδιο ότι θα είναι μέλη οι δυο (2) πρόεδροι; Είναι αδιανόητο. Σηκώνω τα χέρια. Θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση και στην κατ ιδίαν συνεδρίαση  με τους επικεφαλής , να είχε καλέσει και να ήταν παρόντες οι πρόεδροι των δυο (2) όμορων κοινοτήτων. Πήραν αποφάσεις και ζήτησαν να κάνουν αναπτυξιακή με το 51%. Δεν υπάρχει σύμπλευση. Θα μπορούσε να υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης.

Η εκάστοτε κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη την τοπική αυτοδιοίκηση . Έχω άδικο σε αυτό;

Αυτή τη δεδομένη στιγμή, δεν βάζεις απέναντι σου, τους προέδρους των όμορων κοινοτήτων, που θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο Εδώ είναι ατόπημα. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ ότι ξύπνησε ο κ.Θεοχάρης ένα πρωί και είπε να βάλω αυτόν μέσα  και αυτόν έξω. Άρα κάποιοι εκπρόσωποι μας , του έδωσαν αυτήν την εικόνα. Ε, ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του.

Το σκεπτικό είναι ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς τις προτάσεις των τοπικών, στο αρμόδιο υπουργείο.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι ο υπουργός έβγαλε αυτή τη σύνθεση, χωρίς να έχει λάβει κάποιες σκέψεις ή προτάσεις, από τοπικούς μας εκπροσώπους.

Δυστυχώς  οι απόψεις αυτές, δεν θα βρουν σύμφωνη την κοινωνία, είναι σωστό το βήμα , σωστή η διαδικασία, θέλει όμως εμπλουτισμό και λέμε, όχι ανώνυμη εταιρεία, αλλά φορέας διαχείρισης του ναυαγίου, που θα συμμετέχει ΠΕΖ, επιμελητήριο, τεχνικό επιμελητήριο, εμπορικό και ιερά μητρόπολη. Δεν μπορεί κανένας να αποκλείσει κάποιον από αυτούς. Αυτό για μένα είναι εμπόδιο στη δημιουργία της ολοκληρωμένης θέσης, για την εκμετάλλευση του ναυαγίου, όσο αφορά τον αιγιαλό, αλλά και επάνω, γιατί πρέπει να υπάρχει συνολική προσφορά σε όλο το κομμάτι.

Είναι προτιμότερο να καθίσουν όλοι κάτω και ανάλογα με το τι θα εισφέρει ο καθένας, κάποιοι μετρητά, κάποιοι γη, να έχουμε ένα φορέα που θα διαχειριστεί και θάλασσα και ξηρά, αυτοί θα διορίζουν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο  και όχι ο εκάστοτε υπουργός… τα εταιρικά μερίδια δεν θα αλλάξουν χέρια και έτσι το ναυάγιο δε θα ιδιωτικοποιηθεί.

Ελαχιστοποιείς και τον κίνδυνο της εκμετάλλευσης, η παραχώρηση να πάει σε ιδιώτη.

Πρέπει να το δούμε αυτό το κομμάτι με πολύ σοβαρότητα. Όλα να είναι σε εμάς και, οι αποφάσεις. ‘Οχι να λαμβάνονται από άλλους, για εμάς. Εφιστώ την προσοχή όλων. Ο δήμος δίπλα του, θα πρέπει να έχει  τους προέδρους των όμορων κοινοτήτων και να ξαναδεί το κομμάτι.

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Η ανταποδοτικότητα δεν θα είναι η ίδια, όταν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους φορείς της Ζακύνθου. Θα είναι πολύ διαφορετική οικονομικά…

Οι ξενοδόχοι εκπροσωπούνται μέσα από το επιμελητήριο Ζακύνθου. Γιατί να μην βάλουμε με το ίδιο   σκεπτικό, ομοσπονδία ενοικιαζομένων, θαλάσσια κρουαζιέρα; Οι ξενοδόχοι είναι μέλη του επιμελητηρίου».

(Visited 22 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ