18.6 C
Zakynthos
Friday 20
HomeΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΘα ανοίξει φέτος το ναυάγιο;

Θα ανοίξει φέτος το ναυάγιο;

γράφει ο Κώστας Παράσχης (από FB)

dai-pogadayu_soc.am93bvejhb46Ακόμη δεν υπάρχει καμιά τελική απόφαση για την τύχη του ναυαγίου και της εταιρείας που σχεδιάζει να δημιουργήσει το κράτος κι άρχισαν οι καυγάδες για το ποιος θα συμμετέχει με ποιον τρόπο και πόσα θα κονομάει από την δραστηριότητά της! Κανείς, πλην ελαχίστων κυβερνητικών που πατούν σε δύο βάρκες δεν έχει μιλήσει με καλά λόγια για ένα έργο που μόνον θα προσφέρει στο νησί και επί δεκαετίες οι ντόπιοι παράγοντες και ηγέτες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα ελάχιστα και κάτι να γίνει στην περιοχή (ένας φορέας) που μάλλον και φέτος θα μείνει κλειστεί, παρότι η πιο γνωστή τουριστικά περιοχή της χώρας μας και του νησιού μας.

Το zantevoice.gr δεν έχει οικονομική υποστήριξη από καμία γκρίζα, κυβερνητική, επιχειρηματική, τραπεζική ή άλλη πηγή που θα του “υπαγορεύει” τί να πει και τί όχι. Το zantevoice.gr δεν έχει διαφημίσεις! Το zantevoice.gr έχει μόνο την στήριξη των επισκεπτών του για να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδά του. Αν θες να υπάρχει το zantevoice.gr στήριξε την προσπάθειά του με κλικ εδώ.

Ο δήμαρχος κ. Νικήτας Αρετάκης θέλει ότι κάνει να γίνει σε συνεργασία με την εκκλησία, ο βουλευτής κ. Διονύσιος Ακτύπης δεν μπορεί να διαφωνήσει και άμεσα έτρεξε στον υπουργείο τουρισμού δήθεν να πιέσει υπέρ της τοπικής εκκλησίας, της έδρας και της συμμετοχής του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο για να “φάει πόρτα” από τον υπουργό κ. Θεοχάρη και η κ. Κράτσα έχει τα δικά της σχέδια που συμβαδίζουν μεν με την κυβέρνηση σ’ έναν άτυπο αγώνα για το ποιος ενδιαφέρεται για τα τοπικά ζητήματα σε σχέση πάντα με την προσφορά του δήμου. Για την εκκλησία και αυτή δεν διαφέρει σε σχέση με τους παραπάνω αφού όλοι επιθυμούν να τα έχουν καλά μαζί της και όσους επηρεάζει! Εν τω μεταξύ όλοι τους επαίρονται για την… αποτελεσματικότητα των (ανύπαρκτων) δράσεών τους, όταν οι πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναρωτιούνται. Φέτος θα ανοίξει το ναυάγιο; Κανείς όμως δεν μπορεί να τους απαντήσει με σιγουριά τι πρόκειται να γίνει…. την ώρα που ο τόπος και η τουριστική βιομηχανία δεν αντέχουν άλλα ατυχήματα ούτε στο ναυάγιο ούτε φυσικά και στις σαθρές υποδομές μας που καλούνται να στηρίξουν την ανάπτυξη.

Αυτά όμως είναι δυστυχώς η γνωστή και συνήθης τακτική των τοπικών «ηγετών», που μάλλον νοιάζονται για το ποιός θα αποκομίσει περισσότερα μικροπολιτικά οφέλη και από συμφορές, όπως αυτή του ναυαγίου αν δεν λειτουργήσει και δεν αρθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας επειδή ουδείς τόλμησε να επιχειρήσει στην περιοχή φοβούμενος την αντίδραση της τοπικής εκκλησίας. Όσο κι αν καυχησιολογούν ότι πασχίζουν για τον τόπο, επί της ουσίας για την προώθηση προσωπικών σχεδιασμών αγωνίζονται και καθημερινά με τις πράξεις τους το αποδεικνύουν.

(Visited 7 times, 1 visits today)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ